KRIOLIZA COOLTECH

 Niszczenie komórek tłuszczowych niską temperaturą.

Jak to się wszystko zaczęło?
Historia usuwania tkanki tłuszczowej poprzez schładzanie jej do niskiej temperatury zaczyna się w 2008r. w Massachusetts. To właśnie w tamtejszym uniwersytecie amerykańscy naukowcy wykazali, iż komórki tłuszczowe są mniej odporne na niskie temperatury niż otaczające je struktury.

Jak to działa?
Ideą całego zabiegu jest kontrolowane chłodzenie skóry. Adipocyty, czyli komórki tłuszczowe, wypełnione są trój-glicerydami, które z kolei powstają z połączenia wolnych kwasów tłuszczowych i glicerolu. Rozróżniamy wiele rodzajów kwasów tłuszczowych. Eksperci wykazali, że do uzyskania apoptozy adipocytów niezbędne jest utrzymanie temperatury -8oC przez czas nie mniejszy niż 50-60 minut.

Co to jest CoolTech ?
Jest to absolutnie nieinwazyjny, bezbolesny zabieg, którego skuteczność poparta jest licznymi badaniami klinicznymi!

Opis zabiegu:
Na wybrany obszar ciała, zabezpieczony membraną przeciwodmrożeniową, zostaje przyłożona głowica, która zasysa fałd skóry tymczasowo redukując w obszarze zabiegowym kontakt pomiędzy tkanką tłuszczową a mięśniową. Odizolowanie tkanki tłuszczowej od reszty ciała pozwala na miejscowe jej schładzanie.
Urządzenie COCCON CoolTech posiada dwie niezależne głowice zabiegowe, które można używać jednocześnie na dwóch symetrycznych obszarach, np. na bryczesach, czy boczkach.

Przy schładzaniu skóry uruchamia się termogeneza. Jest to proces, w którym spalany jest tłuszcz w celu podniesienia temperatury ciała. Stopień aktywacji termogenezy zależy między innymi od intensywności schładzania tkanek.
Po zakończonym procesie chłodzenia uwolniony do układu limfatycznego tłuszcz zostaje stopniowo metabolizowany podczas naturalnej przemiany materii. Komórki tłuszczowe zaczynają obumierać i w czasie do 3 miesięcy są wydalane z organizmu. Widoczne rezultaty obserwujemy po 3 – 4 tygodniach, pogłębiają się one do 3 miesięcy.
Badania kliniczne dowodzą, że po każdym zabiegu średnio utrata komórek tłuszczowych wynosi 22%. Na jednym obszarze ciała można wykonać max. 3 zabiegi w odstępie minimum 45 dni.

Obszary ciała, które można wymodelować:

 

KRIOLIZA COOLTECH

 Niszczenie komórek tłuszczowych niską temperaturą.

Jak to się wszystko zaczęło?
Historia usuwania tkanki tłuszczowej poprzez schładzanie jej do niskiej temperatury zaczyna się w 2008r. w Massachusetts. To właśnie w tamtejszym uniwersytecie amerykańscy naukowcy wykazali, iż komórki tłuszczowe są mniej odporne na niskie temperatury niż otaczające je struktury.

Jak to działa?
Ideą całego zabiegu jest kontrolowane chłodzenie skóry. Adipocyty, czyli komórki tłuszczowe, wypełnione są trój-glicerydami, które z kolei powstają z połączenia wolnych kwasów tłuszczowych i glicerolu. Rozróżniamy wiele rodzajów kwasów tłuszczowych. Eksperci wykazali, że do uzyskania apoptozy adipocytów niezbędne jest utrzymanie temperatury -8oC przez czas nie mniejszy niż 50-60 minut.

Co to jest CoolTech ?
Jest to absolutnie nieinwazyjny, bezbolesny zabieg, którego skuteczność poparta jest licznymi badaniami klinicznymi!

Opis zabiegu:
Na wybrany obszar ciała, zabezpieczony membraną przeciwodmrożeniową, zostaje przyłożona głowica, która zasysa fałd skóry tymczasowo redukując w obszarze zabiegowym kontakt pomiędzy tkanką tłuszczową a mięśniową. Odizolowanie tkanki tłuszczowej od reszty ciała pozwala na miejscowe jej schładzanie.
Urządzenie COCCON CoolTech posiada dwie niezależne głowice zabiegowe, które można używać jednocześnie na dwóch symetrycznych obszarach, np. na bryczesach, czy boczkach.

Przy schładzaniu skóry uruchamia się termogeneza. Jest to proces, w którym spalany jest tłuszcz w celu podniesienia temperatury ciała. Stopień aktywacji termogenezy zależy między innymi od intensywności schładzania tkanek.
Po zakończonym procesie chłodzenia uwolniony do układu limfatycznego tłuszcz zostaje stopniowo metabolizowany podczas naturalnej przemiany materii. Komórki tłuszczowe zaczynają obumierać i w czasie do 3 miesięcy są wydalane z organizmu. Widoczne rezultaty obserwujemy po 3 – 4 tygodniach, pogłębiają się one do 3 miesięcy.
Badania kliniczne dowodzą, że po każdym zabiegu średnio utrata komórek tłuszczowych wynosi 22%. Na jednym obszarze ciała można wykonać max. 3 zabiegi w odstępie minimum 45 dni.

Obszary ciała, które można wymodelować: